Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Spanyol csirke

2012.05.08

 

Hozzávalók:

  • 8 csirkecomb (csirkemellfilé is lehet)
  • 12 dkg Rama margarin
  • 4 evőkanál méz
  • 1 narancs kifacsart leve

Elkészítés:

A csirkecombokat – miután a bőrüket lefejtettük – megsózzuk, és margarinnal enyhén kikent tűzálló tálba fektetjük. Alufóliával letakarjuk, majd sütőben, közepes lánggal félig megsütjük. Közben a maradék margarint egy kis lábasban fölolvasztjuk, a mézet belecsorgatjuk, a narancslével ízesítjük. 1-2 percig forraljuk, majd a húsra öntjük. A sütőbe visszatoljuk, és a mézes-narancsos lével többször meglocsolva, fólia nélkül szép pirosra sütjük. Burgonyapüré és savanyúság illik hozzá.Spanyol